Lige nu mangler vi chauffører i hele Danmark

Det er ofte et problem at få et sygt pindsvin bragt til den nærmeste plejer. Vi beder selv finderne om at bringe pindsvinet, men det sker at finderen af pindsvinet ikke har tid, lyst eller mulighed for at køre det selv, og vores plejere har travlt med at pleje andre syge pindsvin. Derfor har vi altid brug for frivillige chauffører, der kan hente de syge pindsvin og få bragt dem til den nærmeste plejer.

Om dig

Som chauffør skal du blot hente og bringe pindsvin. Du får noget læsestof om pindsvinet og dets adfærd, så du er klædt på til at håndtere dem, når du skal hente.

Vi bestræber os på hele tiden, at der er frivillige chauffører i de fleste byer i landet. Når der er brug for din assistance, vil du blive kontaktet af den plejer, der bor tættest på dig og på stedet, hvor pindsvinet er fundet. Dog kan der være nogle ture, der er længere end andre.

Da pindsvin som regel bliver fundet alene, kræver det ikke en stor bil at være chauffør. Når du er ude og hente et såret pindsvin, skal du blot have en lille kasse med, som pindsvinet kan blive transporteret til plejer i.

Arbejdet som chauffør er frivilligt. Vores økonomiske midler er desværre ikke til at yde kørselsgodtgørelse, og derfor vil du stå for alle udgifter i forbindelse med transporten.

Hvor meget tid kræves der?

I højsæsonen, som løber fra sidst i juni til sidst i oktober, er der travlt. Afhængig af hvor mange pindsvin der bliver fundet i dit område, skal du være indstillet på, at der i visse lokalområder kan være mange ture. Det er som regel i ynglesæsonen (juli-september), hvor der er mest travlt. I vinterhalvåret sover pindsvinene vintersøvn og der kan påregnes mindre eller slet ingen kørsel.

Alle vores frivillige hjælper og støtter hinanden gennem travle perioder, så det er derfor vigtigt, at du er stabil. Man kan naturligvis altid melde ferie og blive syg, og dit privatliv vil selvfølgelig blive respekteret. Men du må huske på, at der er andre frivillige i dit område, der regner med dig.

Lyder dette som noget for dig?

Så udfyld denne formular med dine oplysninger samt en motiveret beskrivelse af, hvorfor du ønsker at blive chauffør hos os.