Har du fundet et pindsvin i nød,
ring til os – så er du sød

Du kan ringe til vores akuttelefon på 30 14 16 65 – hvor vores team af frivillige vagttelefonister står til rådighed hver af årets dage døgnet rundt.

Pindsvin er natdyr, men kan være fremme om dagen. Det kan skyldes mange ting, men det betyder ikke nødvendigvis, at pindsvinet er i nød. Virker pindsvinet aktivt og evt. ruller sig sammen til en kugle og siger som et damptog, når du nærmer dig det – så gå lidt væk og observér det. Som regel går der lidt tid, og så vil pindsvinet løbe sin vej for at gemme sig.

Men finder du et pindsvin liggende passivt, enten på siden eller på ryggen – så er det enten dehydreret, sygt eller tilskadekommen. Det kan du opleve både dag, aften og nat. I sådanne tilfælde bør du ringe til vores akuttelefon 30 14 16 65 med det samme.

Vores telefonister er uddannet i at give råd og vejledning til dig. Når du ringer, så oplys venligst dit navn og hvad dine observationer er i forhold til pindsvinet. Du vil blive vejledt i at yde førstehjælp til pindsvinet, og du vil få oplyst navne og telefonnumre på plejere i dit nærområde.

Ring venligst til plejeren hurtigst muligt. Måske kan plejeren ikke svare telefonen med det samme, når du ringer, men læg en besked om at blive ringet op så hurtigt som muligt. Vi bliver glade, hvis du kan bringe det nødstedte pindsvin til plejestationen, så det kan få hjælp. Fortæl plejeren dersom du ikke selv kan bringe det. Vi vil så gøre alt for at arrangere afhentning med en af vores frivillige chauffører.

Du kan downloade vores guide til førstehjælp her