Har du fundet et pindsvin i nød, ring da til os – så er du sød

Du kan ringe til vores akuttelefon på 3014 1665 – hvor vores team af frivillige vagttelefonister står til rådighed døgnet rundt.

Pindsvin er natdyr, men kan være fremme om dagen. Det kan skyldes mange ting, men det betyder ikke nødvendigvis, at pindsvinet er i nød. Virker pindsvinet aktivt og evt. ruller sig sammen til en kugle og siger som et damptog, når du nærmer dig det – så gå lidt væk og observér det. Som regel går der lidt tid, og så vil pindsvinet løbe sin vej for at gemme sig.

Men finder du et pindsvin liggende passivt, enten på siden eller på ryggen – så er det enten dehydreret, sygt eller tilskadekommen. Det kan du opleve både dag, aften og nat. I sådanne tilfælde bør du ringe til vores akuttelefon med det samme.

Vores team er uddannet i at give råd og vejledning til dig. Når du ringer, så oplys venligst dit navn og hvad dine observationer er, i forhold til pindsvinet. Du vil blive vejledt i at yde førstehjælp til pindsvinet, og du vil få oplyst navne og telefonnumre på plejere i dit nærområde.

Måske er plejeren ikke hjemme, når du ringer. Men læg en besked om at blive ringet op så hurtigt som muligt. Hvis plejeren ikke selv kan hente det nødstedte pindsvin, håber vi at du kan bringe det frem, så det kan få hjælp.

Du kan downloade vores guide til førstehjælp her